Marknader och övergivna hus

Den här helgen har framför allt handlat om att utforska nya sidor av Tallinn. Och gå på marknader, dock utan några fynd eftersom det är för svårt att pruta på ryska. Igår besökte vi en väldigt konstig loppmarknad, det var svårt att förstå hur allt hängde ihop, det fanns några stånd utomhus och ett rum inomhus, och ett rum där det serverades pannkakor. Vi hittade också ett övergivet kontor, fyllt med mappar och pärmar och böcker på ryska. Vi funderade på att ta ett skrivbord därifrån eftersom vi inte har något i lägenheten, men det hade nog sett väldigt dumt ut om vi bar ett skrivbord med oss, särskilt som vi hade planer på att gå till Kompressor och värma oss efteråt. På väg tillbaka till gamla stan gick vi förbi den ryska marknaden och letade efter raggsockar, men de ryska tanterna verkade ha höjt priset denna veckan.

,

På kvällen hade vi lite fest i vår lägenhet, vi trängde ihop oss på golvet i Felix rum eftersom vi inte lyckades öppna det låsta rummet. Vi pratade, drack billigt vin och smultronlikör, åt svampchips och spelade Jungle speed special edition.

 

Idag gjorde vi en miniutflykt för att ta reda på om man kunde ta sig in i ett övergivet hus i utkanten av Kopli (en väldigt nedgången och fattig stadsdel i norra Tallinn), huset har igenspikade fönster och ett träd som växer ut genom taket. Vi hittade ett hål i väggen så vi kunde komma in men det gick inte att komma mycket längre än till det som en gång varit en trappuppgång. Det mesta av trappan var borta, det var bara den nedersta delen som var av sten som var intakt. Det fanns hål överallt i väggar, golv och tak. Det var så slitet att ingen hade bosatt sig där, det fanns inte ens några spår efter någon som övernattat tillfälligt nyligen. Men det finns liknande hus där folk faktiskt bor för att de inte har råd med något annat.


Kommentarer
Postat av: Suzy

Kul skrivet och roliga bilder!

2009-10-27 @ 18:30:37
Postat av: per

Oj, det här hade jag helt missat. Fanns detta redan i söndags? (Nu förstår du varför jag inte frågade något om det när vi pratade.) Trevligt reportage och så fick jag fler bilder..

2009-10-27 @ 20:25:10
Postat av: Lilly Bengtsson

Håller med föräldrarna på allt! Du borde skriva resebrev i nån svensk tidning! Vi ses!

2009-10-28 @ 11:09:24
Postat av: Lilly Bengtsson

Håller med föräldrarna på allt! Du borde skriva resebrev i nån svensk tidning! Vi ses!

2009-10-28 @ 11:11:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0